Watersportvereniging Banner

Verkeerspost Wemeldinge

Op de kop van de uitgang van het Kanaal door Zuid-Beveland
is de Verkeerspost Wemeldinge gevestigd.

Ingang Kanaal door Zuid-Beveland

Dit is een post van Rijkswaterstaat, Directie Zeeland, Scheepvaartdienst Oosterschelde. Deze post houdt namens de beheerder van het vaarwater toezicht op de scheepvaart op de Oosterschelde.

De post onderhoudt contact met de scheepvaart via marifoonkanaal 68 of telefonisch 088-79 74 801

Alle schepen die voorzien zijn van marifoon zijn verplicht uit te luisteren op marifoonkanaal 68, de pleziervaart heeft geen meldingsplicht.


Nautisch bericht

Ieder kwart over het hele uur worden via kanaal 68 de actuele windverwachtingen, de actuele waterstanden, de verwachte hoog- en laagwaterstanden en eventuele nautische bijzonderheden zoals stremmingen e.d. doorgegeven.

Verkeerspost Wemeldinge


Brugbediening kanaal door Zuid-Beveland.

Brugbediening van de bruggen over het Kanaal door Zuid-Beveland wordt geregeld vanaf de sluizen te Hansweert Marifoonkanaal 22.

Bruggen


Dienstvaartuigen

In het beheergebied van de verkeerspost Wemeldinge varen twee dienstvaartuigen van Rijkswaterstaat. De RWS 84 bestrijkt vanuit Wemeldinge het hele Oosterscheldegebied en het Kanaal door Zuid-Beveland. De bemanning houdt dagelijks toezicht op een veilig en vlot gebruik van de vaarwegen. Bij ongelukken en andere calamiteiten kunnen zij ter plekke actie ondernemen.

RWS 84


RWS 75
Verkeerspost Wemeldinge weergeven op een grotere kaart