Reisverhalen

Openingstocht 2024.

De Heen en Sint Annaland

Ook dit jaar hebben we weer een mooie openingstocht gemaakt met elkaar. De reis ging naar de Heen en Sint Annaland. Voor ons een onbekende plaats.

Een zonovergoten weekend

Op woensdagavond zijn we bij elkaar gekomen in het clubhuis om de reis te doorspreken en advies te krijgen hoe we het beste konden varen in verband met het tij en de hoogte van de boot.

Op Hemelvaartsdag zijn we gestart, ieder heeft voor zichzelf een route uitgestippeld, ook waren er die al op woensdag vertrokken zijn.

Bij de Bergsediepsluis was een storing die gelukkig om 13:00 uur was opgelost. Rond 17:00 uur was iedereen in de Heen en hebben we onder het genot van een schippersbitter het begint van een prachtig weekend ingeluid.

Daarna heeft iedereen op eigen wijze de avond en de volgende morgen beleefd. Wij zijn met de fiets naar Steenbergen geweest waar we een mooie kerk bezocht hebben en genoten op een terras.

s Middags om 13:30 heeft de organisatie een activiteitenmiddag georganiseerd met leuke spelletjes. Er werd fanatiek gespeeld en veel gelachen om de hilarische gezichten die werden getrokken om een koekje in je mond te krijgen zonder je handen te gebruiken. Al met al hebben we veel plezier gehad en ‘s avonds tijdens het diner werden de prijzen uitgereikt.

De volgende dag zijn we naar Sint Annaland gevaren waar we ‘s avonds gebarbecued hebben.

Op zondagmorgen werden alle moeders en iedereen die aanwezig was getrakteerd op koffie met gebak als afsluiting van een geslaagd weekend!

Allen hartelijk bedankt voor de organisatie en iedereen die meegewerkt heeft aan deze mooie openingstocht.

We hebben een gezellig weekend gehad en hopen op een prachtig vaarseizoen.

Allemaal een fijn vaarseizoen toegewenst, en dat we veel leuke herinneringen mogen maken.

Familie de Paauwe.

 

Oosterschelde

De Oosterschelde is een zeearm; een getijdengebied met hoog- en laagwater en dus ook met stromend water

Voor het varen op de Oosterschelde zijn een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden zoals met diepe stroomgeulen en droogvallende gebieden.