De mosselrace is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waar iedereen, jong en oud, zeer veel plezier aan beleeft.

Mosselrace Yerseke

10 augustus 2024

Een zeilwedstrijd op de Oosterschelde

De Mosselrace is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd op de Oosterschelde. De wedstrijd is open voor alle klassen, zowel gemeten als ongemeten schepen.

Uitgangspunt van de Mosselrace is dat iedere eigenaar van een kajuitzeilboot zich voor deze wedstrijd in kan schrijven. Of het nu een scherp jacht of een rond- of platbodem jacht betreft maakt niet uit. Of u nu een ervaren wedstrijdzeiler bent, of u bent een toerzeiler die het leuk vindt om met uw gezin uw zeiltechniek eens te testen; u bent allemaal van harte welkom. Jaarlijks organiseren wij dit wedstrijdveld van rond de 100 deelnemers, verdeeld over meerdere klassen.

Waarom zijn we zo enthousiast?

De doelstelling van de zeilcommissie W.V.Y. is het promoten van de (wedstrijd)zeilsport op de Oosterschelde in het algemeen en rond Yerseke in het bijzonder.

Tevens is ons uitgangspunt dat zeilen een sport is voor het hele gezin en dus ook als zodanig bedreven moet kunnen worden.

Wat is er allemaal te beleven?

Er wordt vanzelfsprekend ook de nodige aandacht besteed aan de prijsuitreiking.
Hierbij wordt het unieke kenmerk van Yerseke en de naam van de wedstrijd als
centraal thema vormgegeven. Na afloop kunnen de deelnemers met hun voltallige
bemanning deelnemen aan een overheerlijke, geheel gratis mosselmaaltijd tijdens de mosselparty. Uiteraard zorgt een gezellige muzikale omlijsting voor finishing touch,
zodat iedere deelnemer met een positief gevoel terug kan kijken op deelname aan de Mosselrace.

Het evenement is alleen mogelijk dankzij een zeer enthousiaste sponsoring van het bedrijfsleven, dat zowel geld als materiaal beschikbaar stelt.

Hoofdsponsor

Alle sponsoren

Mosselrace 2023

Vorige slide
Volgende slide

Mosselrace 2022

Vorige slide
Volgende slide

Oosterschelde

De Oosterschelde is een zeearm; een getijdengebied met hoog- en laagwater en dus ook met stromend water

Voor het varen op de Oosterschelde zijn een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden zoals met diepe stroomgeulen en droogvallende gebieden.